Puszyste placki z truskawkami.

Puszyste placki z soczystymi truskawkami bez dodatku proszku do pieczenia czy sody polecają się na letnie śniadanko.

Znakomite również w wersji z jagodami. Szaleństwo i obłęd smaków w jednym. W parze z syropem klonowym, ze świeżymi owocami, albo sosem waniliowym lub ewentualnie z czekoladą.

Super sprawdzą się jako przekąska podczas długich wakacyjnych przygód. Nie tracą zbytnio na smaku, jeżeli zechcemy podgrzać je na śniadanko w dniu kolejnym. Bardzo dobre. Uniwersalne. Napakowane truskawkami lub innymi letnimi owocami. To nie może się nie udać. 10 kroków do najlepszego wakacyjnego śniadania. Posmakuje każdemu!

Polecam. Jest pysznie!

Wszystkiego smacznego ❣️

Inne przepisy na równie pyszne placki znajdziesz 👉🏻 tutaj.

A przepisy na różne wariacje śniadaniowe zebraliśmy dla Was w jednym miejscu, i są 👉🏻 tutaj.

Puszyste placki z truskawkami

Składniki

Przepis

  1. Jajka ucieramy razem z cukrem na gęstą pusztą jajeczną masę.
  2. Dolewamy maślankę. Miksujemy.
  3. Dodajemy mąkę razem połączoną ze szczyptą soli.
  4. Miksujemy.
  5. Dolewamy olej.
  6. Miksujemy.
  7. Dokładamy truskawki.
  8. Łączymy szpatułką kuchenną.
  9. Smażymy na suchej patelni, tak aby placki z obu stron miały bursztynowy kolor.
  10. Podajmy ze świeżymi truskawkami, syropem klonowym lub sosem waniliowym.

Smacznego ❣️

Puszyste placki z truskawkami

puszyste placki z truskawkami - talkables-10
puszyste placki z truskawkami - talkables-12
puszyste placki z truskawkami - talkables-13

Zajrzyj do naszej kuchni, wszystko jest TUTAJ.

Bądź na bieżąco ze wszystkimi naszymi przepisami.

Zapisz się do Newslettera Talkables.

Otrzymasz od nas tylko dobre wiadomości.

Newsletter Talkables