Mini naleśniki śniadaniowe bez jajek i bez mleka z dodatkiem mąki migdałowej to świetne śniadanie dla małego alergika (alergia na jaja i nabiał). Są idealne do małej rączki, a przecież z rączki smakuje najlepiej. Można zamoczyć w ulubionym dżemie czy sosie klonowym, posmarować masłem orzechowym lub musem kokosowym albo po prostu bez niczego – przecież czasem właśnie tak smakują najlepiej. Pełna dowolność. Dziecko zadowolone, że może jeść tak jak lubi, a rodzice szczęśliwi, że je i to w dodatku same dobre składniki. Sama radość. Warto spróbować. Śniadanie może być atrakcyjne. Smacznego
1 szklanka mąki pszennej; 1/2 szklanki mąki migdałowej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 400 ml mleka roślinnego (migdałowe lub owsiane); 2 łyżeczki ksylitolu (ewentualnie cukru) albo 1 łyżeczka miodu; 1 łyżeczka mieszanki przypraw (cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon) ewentualnie sam cynamon; 2 łyżki (30 ml) oleju kokosowego
Mąkę pszenną przesiewamy📌 Dodajemy pozostałe składniki 📌 Miksujemy na gładką masę 📌Odstawiamy na 30 minut 📌Smażymy na rozgrzanej patelni na bursztynowy kolor (przed pierwszym plackiem patelnię warto delikatnie przesmarować tłuszczem) 📌 Smacznego! ❣️
Input your search keywords and press Enter.